Categorieën
Blog

Rolex Pepsi 126710BLRO Productie problemen of Discontinued?


Waarom de Rolex GMT-Master II Pepsi 126710BLRO een Moeilijk te Verkrijgen Model is

In de wereld van luxe horloges is de Rolex GMT-Master II Pepsi, met referentienummer 126710BLRO, een van de meest begeerde modellen. Toch is het voor verzamelaars en liefhebbers een uitdaging om dit horloge te bemachtigen. Maar waarom is dit iconische horloge zo moeilijk te verkrijgen?

Productieproblemen met de Keramische Bezel De productie van de tweekleurige “Pepsi” Cerachrom bezel is een complex proces. Rolex heeft aangegeven dat ongeveer de helft van de bezels de kwaliteitscontrole niet doorstaat, voornamelijk vanwege het mengen van de rode en blauwe kleuren, wat kan resulteren in een ongewenst golvend uiterlijk. Dit hoge afkeuringspercentage beperkt de beschikbaarheid van het model aanzienlijk.

Hoge Vraag, Beperkt Aanbod De vraag naar de GMT-Master horloges, en in het bijzonder het Pepsi-model, overtreft ver het aanbod. De verdeling van de Pepsi-modellen is aanzienlijk minder in vergelijking met andere GMT-Master referenties. Zo wordt er geschat dat er ongeveer één Pepsi wordt verdeeld op elke drie Black/Blue BLNR-modellen.

Gebruik van de Pepsi Bezel in Meerdere Modellen De Pepsi bezel is niet exclusief voor de stalen modellen; deze wordt ook gebruikt in de versies van edelmetalen van de Rolex GMT-Masters. Dit beperkt verder het aantal stalen horloges dat kan worden uitgerust met de Pepsi bezel.

Geruchten over Stopzetting Er gaan geruchten dat de Rolex GMT-Master II Pepsi mogelijk uit productie wordt genomen. Hoewel deze speculaties sinds 2021 circuleren, blijven de horloges tot op heden verkocht worden. Er is echter een discussie dat Rolex mogelijk veranderingen zal aanbrengen in het huidige model, wat technisch gezien een stopzetting van de huidige versie zou betekenen, maar niet van de GMT-Master II Pepsi als geheel.

Vergelijking met Andere Merken In de discussie wordt opgemerkt dat andere merken in staat zijn om rode en blauwe keramische bezels te produceren tegen veel lagere kosten, wat vragen oproept over de productie-uitdagingen waarmee Rolex wordt geconfronteerd.

Scepsis over de Geruchten Er is een zekere mate van scepsis over de geruchten. Sommigen suggereren dat Rolex een van zijn meest populaire en winstgevende horloges niet zou stopzetten en vragen zich af wat de motivaties zijn achter het genereren van dergelijke geruchten.

Veelgestelde Vragen

Hoe moeilijk is het om een Rolex Pepsi te krijgen? Gezien de productie-uitdagingen en de hoge vraag is het verkrijgen van een Rolex GMT-Master II Pepsi uiterst moeilijk. Sommige verzamelaars wachten al jaren op de kans om dit model te kopen.

Zal de Rolex Pepsi stopgezet worden? Er zijn aanhoudende geruchten dat de Rolex Pepsi stopgezet zou kunnen worden, maar tot nu toe blijven ze beschikbaar op de markt. Rolex heeft geen officiële aankondiging gedaan over de stopzetting van dit model.

Is de Rolex GMT Pepsi een goede investering? De Rolex GMT-Master II Pepsi is een iconisch model dat zijn waarde goed behoudt en in sommige gevallen in waarde kan stijgen vanwege de hoge vraag en beperkte beschikbaarheid.

Heeft Rolex de productie van GMT stopgezet? Er is geen bevestiging dat Rolex de productie van de GMT-modellen volledig heeft stopgezet. De geruchten lijken zich voornamelijk te concentreren op de mogelijkheid van veranderingen in het huidige Pepsi-model.

De Rolex GMT-Master II Pepsi blijft een van de meest intrigerende en besproken modellen in de wereld van luxe horloges. De combinatie van productiecomplexiteit en marktspeculatie draagt bij aan de mystiek en de allure van dit tijdloze uurwerk.